top of page

Δελτίο τύπου "Εισβολή" | 20.07.2021

Ώρα 05:30 το πρωί. Οι σειρήνες πολέμου ηχούν σε ολόκληρο το νησί.


Ήταν μόλις πέντε ημέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα που έγινε στην μεγαλόνησο και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισβάλουν για να φέρουν… την ειρήνη όπως είπαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να λένε. Βρήκαν δηλαδή την αφορμή που έψαχναν για χρόνια για να καταλάβουν την Κύπρο.


Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουλίου του 1974.


Ώρα 05:30 το πρωί. Οι σειρήνες ηχούν και πάλι σε ολόκληρη την Κύπρο. Για να μας θυμίσουν ότι πριν από 47 χρόνια, χιλιάδες Κύπριοι έφυγαν από τα σπίτια τους, χιλιάδες σκοτώθηκαν και χιλιάδες παραμένουν αγνοούμενοι.


Πέρασαν κιόλας 47 χρόνια. Για αυτούς που το έζησαν μοιάζει σαν χτες. Μοιάζει σαν ένας εφιάλτης. Οι ιστορίες των παππούδων μας αμέτρητες.


Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν δεκάδες συνομιλίες για επίλυση του κυπριακού χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Συνομιλίες, δημοψηφίσματα, εκθέσεις ιδεών και ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο και με τους περισσότερους να αμφιβάλλουν αν θα υπάρξει ποτέ λύση.

Βλέπουμε τόσα χρόνια την στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας όσων αφορά το Κυπριακό να είναι απαράδεκτη, αδιάλλακτη και αρνητική. Μετά από τις αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειες του τούρκου προέδρου στην Κυπριακή́ ΑΟΖ, το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, τα διάφορα πικνίκ και γλέντια τόσα χρόνια πάνω στα αιματοβαμμένα χώματα μας, έρχεται σήμερα για ακόμα μια φορά χωρίς να υπολογίζει κανένα να ανακοίνωση με υπερηφάνεια τα σχεδία του για το μέλλον της Αμμοχώστου.


Ως ΦΕΚΥΠΑ, καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκιάς και την παράνομη κατοχή́ των εδαφών μας. Πρέπει, όλοι συλλογικά να αναλάβουμε τις ευθηνές μας ως κράτος, να σταματήσουμε πλέον ο καθένας να βλέπει το προσωπικό του συμφέρον με αποτέλεσμα κάποιοι να επωφελούνται από το κυπριακό πρόβλημα και να κτίζονται ολόκληρες πολιτικές καριέρες. Όλοι μαζί, ενωμένη, βάζοντας πάνω απ’ όλα το κοινό καλό μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Έχουμε ως στόχο την επανένωση και απελευθέρωση της Κύπρου από τον κατοχικό στρατό, μια Κύπρο βιώσιμη για όλους του νόμιμους πολίτες της, μακριά́ από εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα.


Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί, είμαστε όλοι Κερυνιώτες, είμαστε όλοι Λαρνακείς, είμαστε όλοι Λευκωσιάτες, είμαστε όλοι Παφίτες, είμαστε όλοι Λεμεσιανοί, είμαστε ΌΛΟΙ Κύπριοι.




ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page