top of page

Επιστρέφουμε!



Επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022, θα ξεκινήσει με δια ζώσης μαθήματα την Δευτέρα 04 Οκτωβρίου σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των ΑΕΙ οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

  1. έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,

  2. επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή

  3. έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορωνοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή, και επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Στις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.go.gr, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων της Ελλάδας, με σκοπό τον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα, αφού πρώτα γίνει διαθέσιμη στο κοινό.


Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε απο την ΠΟΦΕΝ και σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου, κ. Προδρόμου, θα γίνεται δεκτό το προσωρινό Α.Μ.Κ.Α. για εξασφάλιση των τεστ(**Αφορά ΜΟΝΟ όσους δεν έχουν εμβολιαστεί).


  • Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας:

  • Για έκδοση Προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., αποκλειστικά προς τον σκοπό του προγραμματισμού εμβολιασμού κατά της COVID-19:

142 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page